Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na červnovou vycházku

11. 6. 2016

UPOZORNĚNÍ
 

Dochází k úpravě programu vycházky. Na místě bylo zjištěno, že část značené trasy přes PP Báň do Báňského lesa v současnosti vede do velmi příkrého svahu úzkou jílovitou cestičkou která je po sebemenším dešti prakticky neschůdná. Proto vystoupíme z autobusu poněkud později, až ve stanici Dlouhopolsko, ZD v 8,34 a do Báňského a Hradčanského lesa půjdeme – opět po modré – odsud a poté budeme pokračovat po původní trase do Městce Králové. Čas odjezdu se tedy nemění, za změnu se omlouváme.


 

 

Pozvánka na červnovou houbařsko - turistickou procházku lesem z Hradčan do Městce Králové, která se uskuteční v sobotu 18.6.2016.

Odjezd z Poděbrad autobusem linky H28 Poděbrady – Městec Králové v 8,10 z autobusového nádraží, návrat z Městce Králové stejně jako při minulé vycházce podle délky jejího trvání buďto vlakem v 13,03 s příjezdem 13.51 do Nymburka a 14,08 do Poděbrad, nebo autobusem linky H28 v 15,14 s příjezdem do Poděbrad 15,44.

Ráno výstup z autobusu na zastávce Opočnice-rozcestí Hradčany, odtud cca 1 km do Hradčan a poté po modré turistické značce směr Městec Králové  přes PP Báň (kilometr 1,5) Hradčanský les ( kilometr 2,0), Báňský les (kilometr 2,6) až k silnici 328 (kilometr 4,1), po ní k lesu V Pražských (kilometr 6,1), přes něj k rozcestí Pod Kostelíčkem (kilometr 7,5), dále po modré až do ulice Pražská (kilometr 8,4) a po ní až do již známé restaurace Konírna (kilometr 9,1).

O tom, zda vycházka bude turisticko – houbařská či houbařsko – turistická rozhodne vývoj srážek v následujících dnech. Za dobrých podmínek lze na uvedené trase nalézt hřib dubový, hřib bronzový,  hřib kovář, kozák dubový, kozák habrový, křemenáč dubový, klouzek sličný, různé druhy holubinek a z vzácnějších druhů hřib satan.

trasa.jpg