Jdi na obsah Jdi na menu
 


Schůzka 27.6.2017

 

logo_spolku.jpg       V úterý 27. června 2017 od 17 00 hodin jsme se sešli v hojném počtu na dalším setkání našeho houbařského spolku. Program byl, jako každou naši schůzku, určení donesených hub, přednáška a diskuze. J. Merta poskytl k nahlédnutí různé druhy houbových atlasů.

 

            Byly přineseny, vzhledem k suchému a slunečnému počasí, většinou už vyschlé a staré houby. Z lupenatých holubinka trávozelená, opěnka měnlivá, penízovka vřetenonohá, z hřibovitých pouze kozák habrový a z břichatkovitých hub byla donesena prášnice letní.

            Během předvádění nám D. Kvasnička o každé něco pověděl, řekl o rozpoznání dvou pro laika zaměnitelných hub, opěnky měnlivé a čepičatky jehličnanové, znovu upozornil o rozeznání nejedovatých holubinek od ostatních hub, u některých jejich kulinářskou hodnotu, atd.

 

            Dále následovala přednáška mykologa a místopředsedy Mykologického spolku v Mělníku Jaroslava Malého - Snadno poznatelné druhy jedlých hub. Přednáška byla praktická a poučná, jako vlastně všechny přednášky J. Malého, a která byla na konci odměněna velkým potleskem.

            Rozešli jsme se před 19. hodinou.
                                                                                                                                                                                       Daniel Kvasnička

 

Náhledy fotografií ze složky Schůzka 27.6.2017